• 08508400663
  • Türkçe
  • English
  • German
  • Arabic
  • Russian

AB PROJELERİ

Bu blog yazısında sizlere, AB Hibe Programlarının işleyişi ile ilgili bilgi verilecektir.
Türkiye, aday ülke statüsüyle Avrupa Birliği fonlarından yararlanmaktadır. 
Kısaca IPA olarak adlandırılan “Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı”, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki reformlarını ve bu yönde yapılan her türlü çalışmayı desteklemektedir. 
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA): Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum sürecindeki reformlarını ve bu yönde yapılan her türlü çalışmayı destekler.

KİMLER DESTEK ALABİLİR
IPA kapsamında, ülkemizdeki ticaret ve sanayi odaları, meslek odaları, dernekler, vakıflar, üniversiteler, kooperatifler, sendikalar ve benzeri sivil toplum kuruluşlarının geliştirdikleri projelere “Hibe Programı” adı verilen bir yöntemle finansman sağlanmaktadır. 
IPA’dan faydalanmak amacıyla bakanlıklar ve müsteşarlıklar gibi merkezi düzeydeki kamu kuruluşları, her yıl ulusal belgelerdeki öncelikler doğrultusunda makro düzeyde proje geliştirirler. 
Merkezi düzeydeki kamu kuruluşları tarafından hazırlanan bu makro projelerin içinde, sivil toplum kuruluşlarını da desteklemek amacıyla “Hibe Programları” yer alabilmektedir.

ÖRNEK:
İŞKUR, 2006 yılında, toplam bütçesi 20 Milyon Avro olan “Aktif İşgücü Önlemleri ve İŞKUR’a Yerel Düzeyde Destek” isimli makro projesi kapsamında bir hibe programı oluşturmuş ve bu bütçesinin 16 Milyon Avrosu ile yereldeki projeleri desteklemiştir. Bu Hibe Programından, aralarında sivil toplum örgütleri, üniversiteler, işçi-işveren sendikaları, meslek odaları, konfederasyonlar ve yerel yönetimlerin geliştirdiği projelerin de bulunduğu toplam 101 proje finansman desteği görmüştür.

Yorumlar (0)

Henüz onaylanmış yorum yok!
Yazıya ilk yorumu siz yazarak düşüncelerinizi diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz.

Yorum Yazın